Over WarmeKlank

WarmeKlank is het samenwerkingsproject van trio Enchanté en de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt. Samen willen we op enkele momenten per jaar bezoekers van overal vandaan een warm hart bezorgen. Dat doen we in de eerste plaats met professionele muziek, en daarbij ook met humor, creativiteit en eigen inbreng. Trio Enchanté en vrijwilligers uit Het Brandpunt trekken daarbij gelijk op. De ideeën ontstaan werkenderwijs en met een twinkeling in de ogen.

De toegang is gratis, omdat we hopen dat iedereen de weg naar WarmeKlank weet te vinden, niet gehinderd door gepieker over geld. Tegelijk hopen we op een ruimhartige vrijwillige bijdrage van wie iets kan missen. Daarmee maak je WarmeKlank mogelijk.

Zoek je contact met de mensen achter WarmeKlank? Mail dan even aan info@warmeklank.nl, bedankt!

Geurt Roffel

Performance

Geurt Roffel is een van de oud-pastores van Het Brandpunt. Hij houdt van humor, doet graag creatieve dingen in zijn vrije tijd en kan zo opgaan in een goede film dat hij er een jaar later nog in zit. Zijn lievelingsfilm is ‘Babe’, over een biggetje dat herdershond wil worden. Dat (spoiler alert) lukt uiteraard, want in films kan alles. Zijn favoriete acteur is Alan Rickman, die, als professor Snape in de Harry Potterfilms, zo laatdunkend en verwijtend ‘Harry Potter’ kon zeggen dat je het met hem meevoelde.. In de WarmeKlank van juni 2020 tekende Geurt een eigen film, over een trol die naar de grote stad reisde, een reis die hem langs allerlei soorten muziek voerde.

Mieke Keizer

Fluit

Mieke houdt van naar de film gaan. In het verleden zelfs een abonnement op Pathé gehad. Even op de fiets richting theater en je mee laten voeren in een andere wereld.
De films ondersteund door prachtige filmmuziek blijven haar het meeste bij.
In het bijzonder soldaat van oranje en Schindlers Liszt. De prachtige muziek van Ennio Morricone bij vele films geven kippenvel.
Wanneer beeld tekst en muziek goed samen komen ontstaat er iets magisch!
As it is in Heaven is voor mij ook het voorbeeld van wat muziek in je persoonlijk leven kan betekenen en dat blijft boeiend en ontroerend.

Ineke Opstal

Piano

Ineke kan haar eerste bioscoopervaring nog herinneren. Sneeuwwitje leefde écht op het grote doek en pas aan het einde van de film plopte ik weer terug in de realiteit. Soms droomde ik van een hoofdrol in mijn eigen film, zoals waarschijnlijk ieder kind wel eens deed. Momenteel zijn mijn bioscoopbezoeken minimaal, maar nog steeds moet ik na een indrukwekkende film weer even landen….

Hannie Slingerland

Zang

Hannie gaat af en toe naar de bioscoop en dan bij voorkeur naar de kleinere filmhuizen met Arthouse films. Elke keer denk ze, ik moet vaker gaan, want het is heerlijk om er helemaal in te zitten.
Vaak kiest ze voor films, waarin muziek een rol speelt. “As it is in heaven” maakte diepe indruk en deed haar de sensatie herleven van samen in een koor zingen en iets hemels mee te maken. Gabriella’s song komt regelmatig terug in haar cursussen en concerten.
Ook de film over het leven van Florence Foster Jenkins, met Meryl Streep in de hoofdrol was hilarisch, maar ook heel pijnlijk. De grote drang om te zingen is heel herkenbaar, maar je hoopt dat je omgeving eerlijk tegen je is.
Ze geeft les van jong tot oud, maar hoopt dat ze “Young at heart” blijft, met een oneindige nieuwsgierigheid naar nieuwe muziek. En naast concerten en opera regelmatig naar de film.